Så här väljer du korsett:

 

Våra korsetter är konstruerade utifrån ett system baserat på längd, kroppsform och design i ett samspel.
Är du det minsta osäker på vilken modell som är rätt för dig? Hör av dig!

Kontakta oss på info@violalahger.se

 

Korsettstorleken utgår från midjemått

Det första du bör fundera på är vilken storlek du ska ha på din korsett. Börja med midjemåttet. Din korsett bör vara ca 10-15 cm mindre än ditt eget midjemått, om du själv är van korsettbärare vill du kanske gå ner mot 15 cm eller mer för att korsetten inte ska bli för stor inom kort. Om du själv har ett midjemått på 80 cm eller mer vill du troligast ha en korsettstorlek som ligger 15-25 cm mindre än ditt midjemått.

Allt handlar om formen!

Därefter behöver du hitta en modell som passar din kroppstyp. I varje modellbeskrivning skriver vi kortfattat om kroppstypen modellen är baserad på.

Om du hittar en modell som du tycker är fin, men där beskrivningen inte riktigt stämmer överens med din längd, hör av dig! Vi har fem standardlängder för varje modell så vi kommer säkert att kunna hjälpa dig. Vill du mixa olika modeller, inga problem, hör av dig med dina önskemål så ser vi till att finna en lösning. 

Modell vs Design

Vi vet att det är svårt, men det är viktigt att du först väljer modell, utan att distraheras av hur korsetten på bilden råkar vara designad. Alla modeller går att få i alla utföranden vad gäller tyg, kanaler, rosetter och så vidare.

Vi använder tumstorlekar i våra korsetter, men lägger även till en c-storlek som indikation. Nedan kan du se vad tumstorleken motsvarar i cm. Tänk på att detta är korsettens storlek helt stängd, ditt eget midjemått ska alltså vara 10-20 cm större beroende på din kroppsform, med det sagt så är det inte ovanligt att behöva gå upp eller ner någon storlek beroende på din byststorlek eller hur lättsnörd du är.

  • 18″/C32 – 46 cm
  • 20″/C34 – 51 cm
  • 22″/C36 – 56 cm
  • 24″/C38 – 61 cm
  • 26″/C40 – 66 cm
  • 28″/C42 – 71 cm
  • 30″/C44 – 76 cm
  • 32″/C46 – 81 cm
  • 34″/C48 – 86 cm

Att välja korsett är inte alltid lätt. Vilka modeller som verkligen passar din kropp kan vara svårt att lista ut, så fråga gärna. Chansen att du får en riktigt välsittande korsett är mycket större om du ger oss så mycket information om din kroppsform som möjligt. Vi är experter på korsetter, låt oss hjälpa dig!