Viola Lahger – Korsetter på riktigt!

Korsettmakeri sedan 2002

Vi på Viola Lahger tillverkar hantverksmässigt korsetter i vår ateljé i Stockholm. Vi använder de bästa material marknaden har att erbjuda, utvalda för sin kvalitet, med fokus på vårt miljöansvar och materialets skonsamhet för dig som ska använda det. Vårt stål och coutil (fodret i korsetterna) är öko-tex-märkta och producerar med tydliga hållbarhetsmål, snällt för dig och snällt mot vår värld. Vi har arbetat med mönsterkonstruktion av just korsetter sedan 2002 och har genom åren provat våra mönster på tusentals kunder.

Detta säkerställer en svåröverträffad kvalitet och passform. Förutom våra vanliga modeller har vi också möjlighet att sy upp din korsett exakt efter dina behov!

Bakom namnet står Karin Lahger, med över 20 års erfarenhet inom modebranschen och av historisk dräktsömnad och skrädderi. Karin har tidigare drivit företaget Snöfrid Holgersdotter, med butiker i Stockholm och Göteborg. Vårt arbete har bland annat synts i Melodifestivalen, på Hamburger Börs, på bok- och skivomslag, i ett flertal teateruppsättningar och i svenska och internationella modemagasin.

Vänd dig till oss om du är ute efter plagg med unik karaktär, förstklassigt arbete och gedigen erfarenhet.

Kontakta oss på info@violalahger.se

Tightlacing​ eller Waist training 

För den som är intresserad av tightlacing finns möjlighet att skräddarsy korsetter för detta ändamål. Tightlacing innebär att man successivt ”tränar” kroppen att anpassa sig till mindre och mindre korsetter. Detta kräver åratal av korsettanvändande. En person som utövar tightlacing använder ofta korsett huvuddelen av dagen och i vissa fall även under nattetid. En tightlace-korsett måste sitta perfekt för att vara uthärdlig att gå i under så lång tid och dessutom vara extra förstärkt för att klara år av påfrestning.

För den som är nyfiken på tightlacing men inte känner sig redo för en skräddarsydd korsett brukar vi rekommendera vår lilla underbyst U263 – Madeleine, en kurvig underbystkorsett med cupped ribs det vill säga där korsetten ger extra mycket utrymme för bröstkorgen. Detta gör korsetten extra bekväm att bära länge vilken gör den till en bra modell för att testa enklare tight lacing / waist training.