Hur väljer jag korsett?

Allt handlar om formen!
Välj först vilken modell du ska ha. I beskrivningarna står det vem som passar i vilken modell.
Sedan tyget! Tänk inte på tyget på bilden, alla korsetter går att få i massor av tyger!

Viola Lahger är vårt märke. Alla våra korsetter sys här i Sverige för hand av korsettmakare. Våra korsetter är relativt hårda och av högsta kvalitet. Modellsystemet är uppbyggt efter kroppsform. Om du själv är kort är det modellserien 2XX du ska titta på i första hand. Längden på modellerna går från 1XX (mkt kort) till 5XX (mkt lång). De andra siffrorna står för kurvighet och design på korsetten. Titta runt bland modellerna, om du hittar en modell du tycker är fin, men verkar ha fel längd är det bara att maila, alla modeller finns för alla kroppslängder!

Så snart vi fått din beställning får du en konfirmation och uppskattad leverenstid. Beroende på om korsetten finns i lager eller inte tar det som regel ½-5 veckor att få korsetten hemskickad.

Att välja storlek

En bra regel är att välja en korsett med ca 10-15 cm mindre midjemått än ditt naturliga (Till och med 25 cm är inte ovanligt om du själv har en större storlek). Titta i tabellen efter hur stor korsetten är när den är helt stängd. Du får också en fingervisning av vilken storlek du ska ha av att titta i kolumnen med vanliga storlekar, men det är inte ovanligt att man behöver gå upp eller ner en storlek från den beroende på byststorlek och hur lättsnörd du är.

Välj din konfektionssydda korsett enligt den här tabellen:
Vanlig storlek Tumstorlek Helt snörd korsett (cm)
C32
C34
C36
C38
C40
C42
C44
C46
C48
C50
C52
18
20
22
24
26
28
30
32
34
36
38
46
51
56
61
66
71
76
81
86
92
97

OBS! Att välja korsett är inte alltid lätt. Vilka modeller som verkligen passar din kropp kan vara svårt att lista ut, så fråga gärna. Chansen att du får en riktigt välsittande korsett är mycket större om du ger oss så mycket information om din kroppsform som möjligt. Vi är experter på korsetter, låt oss hjälpa dig!

Skapad av  Bixue Kommunikation
Bixue Logo