Om oss

Viola Lahger - Korsetter på riktigt!              


 

Viola Lahgers korsetter - Välkommen till oss!

  • Butik och ateljé: Grevgatan 68, Stockholm
  • Öppet: lördagar 13-16
  • Kontakt: info@violalahger.se

 

Vi på Viola Lahger tillverkar hantverksmässigt korsetter i vår ateljé i Stockholm. Vi använder de bästa material marknaden har att erbjuda, utvalda för sin hållbarhet, företagets miljöansvar och materialets skonsamhet mot dig som ska använda det. Vårt stål och coutil (fodret i korsetterna) är öko-tex-märkta och produceras därmed på ett hållbart sätt, snällt för dig och snällt mot vår värld. Vi har arbetat med mönsterkonstruktion av just korsetter sedan 2002 och kan därmed säga att våra mönster är väl utprovade av tusentals kunder.

Detta säkerställer en svåröverträffad kvalitet. Förutom våra vanliga modeller har vi också möjlighet att sy upp din korsett exakt efter dina behov!

Vi säljer även korsetter från kvalitetsmärken som Vollers och Revanche de la femme.

Detta sammantaget gör att vi erbjuder Nordens största utbud av korsetter!

Bakom namnet står Karin Lahger, med 15 års erfarenhet inom modebranschen och av historisk dräktsömnad och skrädderi. Karin har tidigare drivit företaget Snöfrid Holgersdotter, med butiker i Stockholm och Göteborg, och har sytt korsetter professionellt sedan 2002. Vårt arbete har bland annat synts i Melodifestivalen, på Hamburger Börs, i ett flertal teateruppsättningar och i flera modetidningar.

Vänd dig till oss om du är ute efter plagg med historisk känsla, förstklassigt arbete och gedigen erfarenhet.

 

 

 

Skrädderi

Vi tar emot skrädderiuppdrag, där vi tillsammans med dig tar fram en modell unik för det tillfälle du valt den till. Vi kan sy upp en klänning du sett i en film, eller designa en brudklänning från grunden helt efter dina personliga förutsättningar. I regel gör vi bara ett enda plagg i samma design, men i vårt showroom kan du hämta inspiration till din egen klänning eller couturekorsett. Vår främsta specialitet är historiska kläder och då som regel i form av brudklänningar. De flesta skräddarsydda plagg kräver en ordentlig måttagning och ett flertal provningar. Därför är det bra om du har möjlighet att ta dig till en av våra butiker. Har du några funderingar kring skrädderiverksamheten är du alltid välkommen att höra av dig! 

Tightlacing

För den som är intresserad av tightlacing finns möjlighet att skräddarsy korsetter för detta ändamål. Tightlacing innebär att man successivt "tränar" kroppen att anpassa sig till mindre och mindre korsetter. Detta kräver åratal av korsettanvändande. En person som utövar tight lacing använder ofta korsett huvuddelen av dagen och i vissa fall även under nattetid. En tightlace-korsett måste sitta perfekt för att vara uthärdlig att gå i under så lång tid och dessutom vara extra förstärkt för att klara år av påfrestning.

Korsetter av andra märken

Förutom våra egna Viola Lahger-korsetter säljer vi också konfektionskorsetter av märkena Vollers, Revanche de la Femme och Deadly girlz. Dessa har vi i vår butik i Stockholm. Skicka en prisförfrågan om det är någon särskild modell du är ute efter.

Hör av dig om du vill köpa någon av dessa korsetter per postorder.

Skapad av  Bixue Kommunikation
Bixue Logo